Lookbook

Dethär är en blogg värd att ta en titt på: Lookbook
Jätte fina bilder och massvis med fina kläder!

en dag kvar

Kom just hem från skolan. Har mest bara slappat i skolan idag, det var ganska så onödigt att över huvudtaget fara till skolan idag.
Ikväll blir det match mot IJBK i Vörå.
Och imorgon är det vappen, längtar!


Temadag

Sitter i skolans datasal nujust, väntar på att klockan ska bli 10:45, då vårt program börjar. Det är ju jätte bra att de kan säga i tid vilken tid man börjar så att ifall de behövs kan man komma senare till skolan. Tydligen för mycket begärt.
Nå i alla fall så går vår skoldag ut på sexsnack och kroppsspråk.

18:28

Idag har jag haft en riktigt skön skoldag. Först två timmar matte, sedan två timmar hål, en timme engelska och två timmar teckning. Och imorgon blir det ännu bätte; jag börjar först klockan halv 2! Så ikväll far jag till fammo och faffa och sova så att jag kan sova hur länge jag vill och faktist fara till skolan till föst halv 2! Vetni hur glad jag blev när jag kom på att jag bara har två sista timmarna imorgon!? :)

Har bara suttit framför TV:n sen jag kom hem. Borde kankse fara ut en sväng? Absoulut inte.

mamma, pappa, barn

 

Diggiloo diggiley

Ååh, dom är så söta med deras gyllene skor och dancemoves! haha



10:06

Det blev en ny header igårklväll. Simpel, helt enkelt.
Idag är det igen sådär underbart, varmt väder. Kommer att vara ute tills klockan fyra, då vi ska på släktkalas till Vörå,  småkusin Jakob fyller år. Sen blir det träningar efteråt.

Och jag har kommit på hur man laddar upp Youtube klipp här på bloggen, haha

Rosso

Bilder från ikväll, när vi firade Tattis födelsedag. Grattis Tatti!








too hot to handle

Idag har det varit 20 grader i skuggan! Alldeles för varmt att spela fotboll. Jag har stor lust att säga att vi fölorade matchen idag på grund av värmen, men det var nog inte därför. Vi var helt enkelt skitdåliga. Förlorade 2-0 mot Semi.
Efter matchen kom jag hem en sväng, sedan åkte vi (alla brudarna) till stan för att fira Tattis 17års-dag, som var 28 januari. Vi var på Rosso och åt. Vi kom inte riktigt på något att göra efteråt, så alla åkte hem till sitt.


22:10

Idag har det varit riktigt sommarväder, härligt!
Åkte med Tatti och Jannike till stan efter skolan. Satt på Arnolds en stund sen for jag med mor och köpte skorna från H&M.  Det blev svarta skor, för alla bruna var slut. Efteråt for vi på loppis. Hittade en Fjällräven-jacka och två linnen, allt som allt blev det att kosta 8euro. Min plånbok älskar loppisar!
Kom hem runt 7. Har bara städat, städat sen jag kom hem. Snart blir det Quantum of solace med bror. Och jag lovar; jag kommer att somna mitt i filmen!

Det är lång väg ner till marken

Idag har jag hunnit med massor. Före skolan hade vi stafettkarnevalsuttagningar. Gick helt bra, jag slapp med i ett lag i alla fall. Nånej, jag ska faktiskt vara med och springa mass-stafetten i första laget. Sen var det skola då. Efter skolan for jag med bussen till fammo & faffa. Tog med mej hunden ut och springa en sväng, och för att jag var så duktig och rastade hunden fick jag 10 euro av fammo :)
Sedan blev det stallet. Det var så härligt väder att rida i! Hoppade några hinder också. Det gick riktigt bra så länge vi hoppade, men sen när jag bestämt att nu ska vi inte hoppa längre och tänkte börja sakta av till trav; snubblade Pillan och föll ner på frambenen så att jag flög över hennes huvud. Ingen skada skedd, har fortfarande alla armar och ben kvar! Men Pillan fick en stor skallig fläck mitt på pannan, stackaren.
Och imorgon är det fredag. Vet ni vad det innebär? Helg!


Gladiator

Var till stan idag. Där träffade jag Jannika och Matilda, som jag inte sett på en evighet! Hittade en halsduk. Jag försöker spara pengar nujust, och därför undviker jag att åka till stan. Det är omöjligt att gå i butiker utan att köpa något, gaah!
Sen var jag på pappas jobb en stund före han förde mej på träning. Och vi hade träningar ute på konstgräset, så härligt! Förutom att träningarna inte gick så bra för min del, menmen..
Jo, förresten så ska jag till stan på fredag igen för mamma har lovat att köpa gladiatorsandaler från H&M! :)
Här är skorna!

18:28

Inga träningar idag för mej för att mammas bil vägrar fungera ordentligt. Egentligen borde jag ju fara och springa lite här hemma istället.. Men allvarligt talat,  har ni sett hur äckligt väder det är där ute? Så jag tror jag skippar det. Ägnar dagen åt Twilight och TV istället(precis som igår, uuh så omväxlande jag är då). Det är pretty much det jag har att säga idag, så ha en skön dag!

Eftersom jag inte hade något intressant att berätta idag, bjuder jag på denhär bilden!

I hate mondays

En hel vecka skola igen före det är helg, suck.

Idag har jag ännu inte riktigt hunnit göra något sen jag kom hem från skolan.
Jag har ett par inte så snygga solglasögon som jag målade med nagellack, haha. Så nu har jag ett par fula glasögon istället hehe. Nej men inte blev dom jätte fula :)

Kvällen ägnar jag framför TV:n och med sista Twilgiht-boken (obs! på engelska!) framför näsan. Ifall jag är väldigt duktig kankse jag tvingar mej själv till att fara och springa, men knappast..



18:25

Nu är jag hemma, och har varit det en bra stund också.
Vaknade där 11tiden hos Tatti. Sen cyklade vi till ishallen. Och jag måste erkänna; jag var helt genom svettig när vi kom fram, haha.  I ishallen hade konståkarna program, ringaren av Notre dam (stavningen?).
Här är några bilder, som inte blev så lyckade!






Lycke!

Tätsk

Jag och Becca är nujust hos Tatti. Vi gör absolut ingenting. Men det finns en viss charm i det också, hihi. Jag lämnar hit och sova och imorgon ska vi och se på Lycke och hennes kompisar till ishallen. Men nu ciao, ha en bra kväll!

Blue

Flo rida feat. Wynter Gordon - Sugar

1-0 till mej

Jag hatar min bror just nu, verkligen hatar. Han klagar på att jag lyssnar på musik. Han sa att jag måste lyssna med hörlurar. Allvarligt, brukar jag säga att han måste använda hörlurar? Nej, verkligen inte! Sen försöker han med våld lägga i hörlurarna, och när inte det lyckas stiger han med hela sin vikt på min redan lila fot, tack så hemskt mycket! Men vid det laget vrålade jag av smärta (läs: frustration) så han gav upp. Jag vann haha

Idag är bästa dagen på hela veckan, det är ju lördag! Jag har absolut inga planer för dagen, vi tar det som det kommer! Eller jag funderade på att fara och springa(när det ännu är soligt), men jag måste först ta och ladda ner musik på mp3:n.
Vi hörs, ha en bra dag!

Sommar, sommar, sommar

Rock with my band

Deep insight - Rock with my band

Little miss sunshine

Denhär torsdagen har varit jobbig. Dagen började med att jag verkligen inte orkade stiga upp. På teckning hade jag idétorka. Och sen fortsatte dagen så hela tiden. Men ett gott skratt fick jag i alla fall, tyvärr så var det ingen på plats som jag kunde dela skrattet med mej, så jag såg ut som en total idiot som garvade för mej själv.

Imorgon ska jag försöka mej på träningar för första gången sen min sko blev påtrampad av 500 kilo. Jag har redan en känsla av att det inte kommer att gå så bra, men vi får se det imorgon! Dessutom ska vi före träningen bli fotade. Bilderna plus en kort presentation om oss själva kommer sedan i någon tidning, som vi ska sälja före säsongen börjar. Vi kommer att trycka runt 500 ex tidningar, så det blir en hel del att sälja..


I väntan på sommaren

För att det snart är sommar och för att det är underbart väder idag laddar jag upp denhär bilden!

Bilden är från vappen 2008, se bara hur somrigt det var då!

19:18

Första dagen på sista perioden var idag då. Det var helt okej, fick sova till 9 så det var ju helt skönt. Men jag har jävligt många läxor till imorgon, och det är bara första dagen på perioden! Men hey, bara 6 veckor kvar till sommarlovet!

Idag har jag varit ut och sprungit i 50 minuter, känner mej riktigt dukgtig. Fast jag nog bara for och springa för att jag inte orkade fara på täningar och springa dedär jävligt jobbiga intervallerna, haha.
Och resten av dagen ska jag spendera framför TV:n och datorn, me like!

Imorgon har vi match mot VPS, men jag ska inte spela eftersom min jädrans fot ännu är uppsvälld.När jag för en stund provade fotbollskon (för att se om jag skulle få på den överhuvudtaget) kändes det som att foten skulle ha vuxit flera storlekar sen jag sist hade fotbollsskorna på mej.

Påsklovet

8.4 Onsdag
Ni hade ju förstås inte påsklov på onsdag, men då började mitt påsklov på sätt och vis.
Efter skolan åkte jag direkt hem och började packa. När mamma kom hem förde hon mej till stallet.
Jag red på Pillan, och vi for en väg som vi aldrig farit förut. Det finns en stor järnhund just bredvid vägkanten och Pillan blev förstås rädd för att den skulle hoppa och bita henne i baken eller nånting liknande. Hur jag än försökte så fick jag inte henne att gå förbi dendär hunden, så jag tänkte att jag hoppar av och leder henne istället. Så det gjorde jag. Och Pillan steg mej rakt på foten med sina 500 kilon. Men vi slapp förbi haha.
Efteråt var foten härligt blå och uppsvälld. Men jag kan säga redan nu att jag fick slalomskorna på mej!


9.4 Torsdag
Vaknade upp hos fammo & faffa. Sen förde fammo mej till Tatti. Därifrån hämtade Ari oss runt 12 och så vände vi bilen upp mot norr (eller Ari svängde på ratten). I Uleåborg väntade Kirsi-Marja och Hanna på oss, så det blev lite mindre rum i bilen resten av vägen.
Vi kom till Ruka ganska så sent, kanske runt 9?
Apulanta skulle spela på krogen som var just bredvid hotellet. Dit hade Ari bokat biljetter, men han och Kirsi-Marja orkade inte fara, så då fick jag och Tatti fara istället. Och jävligt roligt var det!







Apulanta - ravistettava ennen käyttöä


10.4 Fredag
Vi steg upp runt 9, åt frukost och sen åkte vi slalom typ hela dagen. Jag var lite ringrostig i början, jag hade ju inte åkt på två år! Men sen "rullade" de på haha.
På kvällen var vi och åt jätte god mat och sen var vi bara på hotellrummet och chillade.







11.4 Lördag
Steg upp klockan 9 igen, åt frukost och sen direkt till backen.
Idag fick vi vänta i över en timme på maten, men vi fick varsinn kakao i alla fall.
Vi åkte ganska så länge, det var ju så härligt väder!
På kvällen bjöd jag Tatti på mat vid en kinesisk restaurang.
Vi visste inte riktigt vad vi skulle göra sedan efter att vi ätit. Så vi satte oss ner i aulan och funderade på vad vi skulle hitta på, eftersom vi inte hade lust att bara sitta inne på hotellrummet. Då träffade vi på två jätte trevliga pojkar, som vi var med resten av kvällen.









12.4 Söndag
Som vanligt steg vi upp 9 och som vanligt åkte vi hela, halva dagen.
På kvällen åt vi vid hotellet. Sen gick vi tidigt och sova för vi var helt slut.






13.4 Måndag - idag
Vi hade väckning klockan 7 (fyfan). Åt frukost. Sen började vi köra hemåt. Och nu är jag alltså hemma!

Vi hade helt perfekt väder hela påsklovet! Och vi hade jävligt kul med Tatti, så tack Tatti för att jag fick komma med! :)



Borta bra men hemma bäst?

Kom hem för några timmar sen från en jätte rolig resa till Ruka! Jag tänkte ta och passa på och ladda upp bilder och sånt nu när jag har tid över, för imorgon börjar skolan igen, vilket betyder att man inte har en enda ledig stund över.

20:22

Historia provet gick riktigt bra idag. Högstadiet har haft Rysslandstema nu dom senaste dagarna, och idag fick vi verkligen läskig mat! Det var en soppa med korv och typ rödbetor? Soppan var lika röd som en ros! Och till efterrätt fick vi pasha. Jag tyckte det smakade som mangoglass, men jag tror ingen annan höll med mej, haha.
Här hemma har jag bara tagit det lugnt och städat mitt rum. Jag har också börjat packa lite inför påsklovet, då jag och Tatti far till Ruka. Vi åker på torsdag där 12tiden, så då far jag och Tatti inte alls till skolan. Imorgon är alltså vår sista skoldag före sportlovet! Skönt! Och ingen har vell glömt att vi har fredagens schema imorgon?
Nu ska jag skriva en bokrecenssion på finska. Egentligen borde jag också skriva en uppsats men får se om jag hinner, hehe. Dessutom har jag spanska prov imorgon. Men det blir bara ett kort prov, så jag tror jag tar det på talang. Får se hur det går!



22:24

När jag kom hem började jag direkt läsa på historia provet, men jag tittade på TV på samma gång så det blev inte så mycket historia.
Sen for jag, mamma  och bror till stan för att söka en födelsedagspresent till pappa, som fyller år imorgon. Det blev en film, strumpor och ett par gula kalsonger. Själv hittade jag ett par svarta, helt vanliga pumps från Citymarket för 29.90, ganska så bra pris! Dessutom hittade jag ett par solglasögon som låg helt utan prislapp, så dom tog jag. Men jag kommer knappast att använda dom en enda gång, för dom var inte så värst snygga..
Resten av kvällen ska jag ägna åt historia och Project runway.


rubrik

Idag hade vi match mot GBK i Vörå. Första halvek spelade vi helt bra, men i andra halvleken orkade ingen springa längre. Vi har tränat så mycket nu på sistone att ingen typ orkar lyfta på benen längre. Blir skönt att ha en veckas paus från fotboll.
Joo, förresten vi vann 4-2.


Fredagen den 3:dje

                                  
         
Det var en bra kväll allt som allt!

haha

KLICK!

11:15

Dagens program:
- ladda upp bilderna från fredagen
- läsa på hissa prov
- spela match i Vörå
- se på The Illusionist

The departed

Billy Costigan (Leonardo DiCaprio) är en ung polis född i South Boston.
Han blir utvald att infiltrera Costellos mafia. Samtidigt som Billy försöker
få Costello att lita på honom gör en annan ung polis snabb karriär hos delstatspolisen. Colin Sullivan (Matt Damon) är också från gatorna i Boston och är en av en handfull elitpoliser i den specialstyrka som ska få Costello på fall. Vad hans överordnade inte vet är att Colin egentligen jobbar för Costello (Jack Nicholson) och ser till att gangsterbossen alltid är ett steg före polisen. Båda männen blir djupt indragna i sina dubbelliv och samlar information om alla planer och motdrag i den verksamhet de infiltrerat. Men när det står klart för såväl gangsters som polis att det finns en förrädare bland dem, lever Billy och Colin under ständigt hot om att bli avslöjade av fienden. Båda måste nu snabbt avslöja identiteten på den andre i tid för att rädda sig själva.

Igår efter matchen for jag till Tatti i Tervajoki. Vi tittade på The departed. Jätte bra film!


Konvent

Igår var vi på maskeradkonvent (det var frivilligt att klä ut sej) i Skatila.
Men först kom Tatti hit direkt efter skolan. Sen förde mamma oss till Jannike. Därifrån gick vi sen till konventen. Har massor med bilder från igår, men det får bli en annan dag!

Vaknade upp med Tatti imorse. Åt frukost, skvallrade och tittade på Grey's anatomy. Sen när Tatti for hem somnade jag. Jag har bara precis vaknat. Och nu ska jag äta hemlagad pizza före jag går i duschen och åker till Smedsby och tittar på vår match. Jag ska alltså inte spela alls idag.

Slalom

Jag och Tatti ska på påsklovet till Ruka och åka slalom. Jag minns knappt hur man åker slalom, det är över två år sen sist jag åkte. Och den backen var inte helst hög ( eller kankse Öjbrget räknas som högt?). Och liftarna! Dom är jag livrädda för! Jag antar att det inte finns så stor risk att falla ur dom, men jag kan inte hjälpa att jag ofta trasslar till det med liftarna.. Nå, många goda skratt blir det i alla fall! Bara en vecka kvar till dess!

svart

Jag färgade håret idag. Och nu är mitt hår förfan svart! Helt misslyckat, jag skulle ju ha chokladbrunt hår! Jag är så emo som man bara kan bli. Åh, helvete! Måste gå och skära upp handleden.

Jag försöker verkligen låta bli att tänka på mitt svarta (helvete) hår, men det är omöjligt, suck.

Idag har jag, förutom färgat håret, ridit i regnet och läst på biologiprov.

Dagens..

Humör: bara fint
Plus: min utväxt, haha
Minus: bioligiprov, suck
Kläder: just nu; mina härligt svettiga träningskläder (ska i duschen snart, lovar) :)

Frisyr: troll
Hur är ditt liv: bästaste
Planer: bara njuta av livet
Drog: fotboll
Måste: biologiprov
Saknad: ingenting faktists
Önskan: Jackson Ratbone, hih
Ser fram emot: påsklov!
Person: allihopa
Parfym: Tommy girl
Älskling: mitt bambuskott
Bästa vän: Tatti, Becca, Jannike (OBS, dagens! haha)
Läxor: bajs
Kram: ha inte fått någon!
Snyggaste: haha
Låt: Love story
Bästa: bara 2 månader kvar till sommarlovet!

 

Nu har jag suttit alldeles för länge vid datorn (som vanligt) Måste i duschen och läsa på biologiprov ännu före jag går och lägger mej. Ciao!

22:26

Onsdagar är jobbiga. Det är hela två dagar till helgen, och förra helgen var tre dagar sedan. Bara måndagar som är värre.
Nå, idag slutade jag och Tatti lite tidigare än vanligt, så vi tog bussen till Tatti. Gjorde inget speciellt. Sen åkte jag med mamma till stan (eller egentligen så var jag ju redan i stan men jag åkte med henne in till centrum, hehe). Köpte gårfärg ( chokladbun) och en mössa (som jag ska använda på påsklovet när jag och Tatti åker till Ruka!).  Sen så fick vi bråttom till träningarna när vi märkte hur mycket klockan var, men jag han i tid.

Jag tänkte nästan glömma! Det är ju första april idag! Det är inte så konstigt att jag nästan glömde det eftersom jag inte har blivit lurad och jag har inte lurat någon. Nå, nästa år ;)

Kommer inte hinna blogga så mycket nu under närmaste tiden eftersom det är så mycket i skolan just nu. Har flera prov före påsklovet. Och jag ska ha skrivit 2 finska uppsatser och en bokrecenssion också! Lycka till!

RSS 2.0